Nyrup vil afskaffe hedge funds

Nyrup vil afskaffe muligheden for “spekulation”. Han forsøger i denne video fra 2010 at slå hårdt ned mod hedge fund manageren Hugh Hendry som Nyrup ser som et symbol på “de onde spekulanter”. Hugh Hendry er dog, som altid, er klar på at give svar på tiltale. Herhjemme har der været heftig debat om, hvorvidt man fra EU skal indføre en skat på finansielle transaktioner. Det mange dog ikke er klar over er, at “finansielle transaktioner” ikke kun er ensbetydende med, at hedge funde, kapital funde og andre finansielle virksomheder, søger hurtig profit. Finansielle transaktioner bruges i meget stor skala af større danske såvel som udenlanske virksomheder til at afdække eller mindske risiko.

Finansielle transaktioner bruges i meget stor skala af større danske såvel som udenlanske virksomheder til at afdække eller mindske risiko.

Disse virksomheder vil bruge rente- eller valutainstrumenter til at fjerne usikkerheder i den daglige forretning. Hvis disse virksomheder skal betale en ekstra skat på finansielle transaktioner, vil de blive straffet for at være forsigtige. Hvilket i sidste ende ikke er til gavn for nogen.

Virksomhederne betaler i forvejen en præmie for at få fjernet eller i det mindste få mindsket risikoen. Et eksempel kan være at virksomheden sælger en fabrik i Norge. Virksomheden ved, at om et år modtager de NOK 100 mio. som betaling. Den danske virksomhed som rapporterer i Danske kroner, tør ikke bære den valuta risiko i et helt år. Da handlen er endelig på plads, sælger virksomheden de NOK 100 mio. og modtager det tilsvarende beløb i danske kroner. På den måde ved ledelsen og aktionærene, at det cash flow der følger med salget, er sikret. Dette gør, at de kan bogføre resultatet med stor sikkerhed. Virksomheden betaler en “forsikringspræmie” som muliggører denne risikoafdækning. Skal disse risikoafdækninger virkelig beskattes? Hør Hugh Hendrys svar, og skriv endelig din mening.

Author: Andersen

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

tcha

Pin It on Pinterest

Share This